Campus 013

At the heart

of the design one can find the entrance and the auditorium, what results in short walking routes.

By combining

the entrance with the greenhouse of the environmental studies sector, an ensemble that brings light and air to the heart of the building has been established.

All the sectors are situated around this entrance hall, creating a visual relationship and a natural transition from crowded to calm.

Campus 013 is structured in a modular, columnar manner with minimal use of load-bearing walls.

The setup

of the façade allows placing a wall every 90 centimeters.

The only exceptions

to this approach are the rooms that are less exposed to changing visions, such as the auditorium or the entrance. These have been designed as specials.

Split-level

The restaurant

The entrance bridge to the staff-zone

The staff-room

This building accommodates vocational education and has been designed as an ensemble with the neighboring ROC on the Stappegoor Campus in Tilburg. The entrance is located on the side of the campus, which creates an omnidirectional building. It has been designed as a split-level volume surrounded by stories in different heights, allowing the various parts of the program to be accommodated in a reliable way that offers flexibility towards the future.

The educational institution offers a wide variety of programs; aside from theoretical subjects, technology, the hospitality sector, health care and well-being, environmental studies, animal care, economics, trade and logistics are defining features. A continuous educational line towards intermediate vocational education is emphasized. This relationship is also present in a physical way by means of a walkway towards the neighboring existing ROC building.

Through experience, we have learned that the vision of education changes roughly every seven years. Therefore, it is essential that a building can accommodate these changes.

Credits

Project Name: Campus 013

Location: Tilburg – Holland

Client: Onderwijs Groep Tilburg

Program: VMBO-K Education

Design: 2014

Completion: 2017

Floor area: 9800 m²

Photocredit: BASE Photography

prev next